Over Volkswagen


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Investeren en beleggen: aandelen van Volkswagen

Volkswagen is een van de grootste automerken ter wereld. Het merk werd opgericht in 1938 en is samen met onder andere Porsche, Audi en Seat onderdeel van Volkswagen AG. Ongeveer 90 procent van de winst wordt behaald door de verkoop van auto's. De overige winst genereert Volkswagen op het gebied van financiële diensten, zoals verhuur van auto's en het aanbieden van verzekeringen. Volkswagen heeft uiteraard een aantal stevige concurrenten, maar heeft tevens een stevige positie op de markt dankzij samenwerkingen met bedrijven zoals Tata en LG Groep. De aandelen van Volkswagen staan genoteerd op de Euronext Amsterdam en is onderdeel van de index DAX30.

Waarom zou ik met Volkswagen aandelen handelen?

Wanneer er gekeken wordt naar de mogelijkheden om te investeren in Volkswagen aandelen, dan is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de concrete ontwikkelingen op de markt. Indicatoren spelen een grote rol in deze agressieve branche. Zo werd Volkswagen in 2016 de grootste autofabrikant ter wereld en is Volkswagen sinds 2017 officieel geen familieholding meer omdat Piech zijn aandelen verkocht. Een goede reden om te kiezen voor de aandelen van Volkswagen is het feit dat deze fabrikant zich altijd goed heeft weten te herstellen na schandalen. Maar ook het handelsvolume van de Volkswagen aandelen en de kracht van het merk zijn sterke redenen om te kiezen voor Volkswagen aandelen. Desalniettemin blijft het verstandig om op elk moment te kijken naar de indicatoren. Welk nieuws is recent over Volkswagen zelf en wat doen de concurrenten?

Wat is de toekomstverwachting voor Volkswagen?

Volkswagen heeft eerder dit jaar aangekondigd dat het miljarden gaat investeren om een dominante positie te verwerven in de markt van het elektrisch rijden. De doelstelling is het maken van meer dan drie miljoen elektrische auto's in 2025 en Volkswagen overweegt de mogelijkheden om zélf de accu's te gaan maken voor deze modellen. Wanneer het Volkswagen lukt om de tientallen extra productielocaties op te zetten (dit moet in 2022 klaar zijn) en het de accu's voor de elektrische auto's zelf kan maken, wordt het merk dominant op een markt die explosief groeit op dit moment. Belangrijk in dit kader is ook de wet dat de gemiddelde CO2-uitstoot van de auto's verder omlaag moet naar 95 gram per kilometer in 2021 en het feit dat de overheden de uitstoot van auto's steeds zwaarder mee laten wegen bij het opzetten van de wegenbelasting. Kan Volkswagen de komende tijd de markt van het elektrisch rijden in groeiende mate overnemen, dan ziet de toekomst voor Volkswagen er bijzonder rooskleurig uit.