Over Coca Cola


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Coca Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Chaudfontaine, Minute Maid. U kent ze waarschijnlijk allemaal. Maar wist u ook dat al deze frisdranken worden geproduceerd door één en hetzelfde bedrijf? Inderdaad, u leest het goed. Al deze producten zijn eigendom van The Coca Cola Company. Een wereldleider in de verkoop van frisdrank en ondertussen ook al in andere voedingstakken. Aanvankelijk was Coca Cola bedoeld als medicijn tegen duizeligheid. Werken deed het drankje niet, maar het bleek wel lekker te smaken. Een nieuw product was geboren. De unieke samenstelling van Coca Cola is tot op de dag van vandaag nog steeds een goed bewaard geheim. Ook zijn er een aantal succesvolle varianten van het drankje zoals de welbekende Coca cola light, zero en life, die allen een succesverhaal kenden.

The Coca Cola Company in de laatste jaren

In de loop der jaren is The Coca Cola Company uitgegroeid tot een bedrijf dat bijna een monopolie heeft wat de verkoop van frisdranken betreft (laten we Pepsi niet vergeten). Jarenlang groeide het bedrijf, tot in 2013 de cijfers tegenvielen. Sindsdien zijn er jaarlijks besparingen waardoor ook de prijs van de aandelen stagneert. Sinds dat beruchte jaar 2013 en de besparingen stijgt de waarde van de aandelen zeer lichtjes waardoor we de laatste 5 jaar toch een constante lichte winst herkennen. Desondanks spreken we nog steeds van een winstmakend bedrijf.

Handelen of niet?

Er zijn een aantal redenen waarom aandelen van The Coca Cola Company een goede investering zijn. Zoals hierboven reeds vermeld is de koers nog steeds lichtjes positief. Bovendien zijn ook een aantal andere betrouwbare investeerders nog steeds aandeelhouder van Coca Cola. Berkshire Hathaway, het bedrijf achter Warren Buffet heeft zo een deel van de aandelen. Coca Cola is bovendien ook een symbool van de Amerikaanse cultuur. Iedereen die Amerika zegt, zegt Coca Cola. Zulke bedrijven zijn in het verleden al een goede investering gebleken.

Opgepast

Waar wel rekening mee moet gehouden worden is de huidige opvatting van de gezondheidsindustrie die waarschuwt voor het overmatige gebruik van suikers. Laat dat nu net één van de hoofdbestandsdelen zijn van frisdrank. De vraag is dan ook of het huidige denken over het effect van suikerhoudende dranken een invloed heeft op de verkoop van de frisdrankengigant. En dus bijgevolg ook op de aandelenkoers. Hierop wordt echter ook geanticipeerd door meer in te zetten op water, groentendranken, thee, sportdrank etc.

Besluit

The Coca Cola Company is een eerder voorzichtige investering. Verwacht hier geen spectaculaire winsten. Langs de andere kant is het risico dan weer eerder beperkt.