Handelen in Twitter


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Wat is Twitter? Twitter is een gratis sociaal netwerkplatform waarop gebruikers korte berichtjes van maximaal 280 tekens met de wereld kunnen delen. Zo'n berichtje wordt ook wel een tweet genoemd. Per dag worden meer dan 500 miljoen van deze tweets verstuurd. Mensen kunnen reageren op de tweets van anderen, de tweets van anderen delen en elkaar volgen om op de hoogte te blijven van waar anderen mee bezig zijn of over nadenken. Waar andere sociale media proberen mensen die elkaar kennen met elkaar in contact te brengen, doet Twitter het anders: het laat mensen van over de hele wereld met elkaar communiceren. Twitter wordt gebruikt door veel politici, artiesten, sporters en andere mediafiguren. In juli 2017 bedroeg het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter 328 miljoen.

Waarom in aandelen van Twitter handelen?

Twitter heeft de beurs betreden op 7 november 2013. Vanaf die dag konden mensen in aandelen van Twitter handelen. Veel beleggers investeren in aandelen van succesvolle internetbedrijven. Social media was in 2017 een van de best renderende investeringen. De belangrijkste concurrent van Twitter is Facebook, omdat dat op basis van gebruikersaantal wereldleider is in de sector van social media. Toch doet Twitter het goed op de beurs. In 2017 bedroeg de totale beurswaarde van Twitter net geen 10,6 miljoen Amerikaanse dollar. De koers van de aandelen blijft stijgen en de vooruitzichtingen voor de toekomst blijven optimistisch volgen beursanalisten. Twitter wordt ook steeds vaker gebruikt voor marketingdoeleinden, wat investeren in aandelen van Twitter alleen nog maar interessanter maakt. Daarnaast heeft Twitter een voordeel op vlak van klantenservice. Verschillende studies tonen aan dat Twitter de eerste keuze is op vlak van klantenservice-gerelateerde vragen.

Wat is de toekomstverwachting van Twitter?

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bijna de helft van de wereldbevolking maakt er gebruik van en er wordt verwacht dat het aantal gebruikers toch zeker nog een aantal jaren zal blijven stijgen. Twitter heeft nu al ruim 300 miljoen gebruikers die het platform maandelijks gebruiken. Die lopen niet zomaar weg. Daarnaast zullen de bedrijfswinsten van social media de komende jaren nog blijven groeien. De verwachting is dat de winstgevendheid van social media, en dus ook van Twitter, zal blijven toenemen. In het eerste kwartaal van 2018 heeft Twitter een winst geboekt van 61 miljoen dollar. De toekomst ziet er rooskleurig uit, maar het is zeker ook belangrijk om nieuws rond de aandelenkoers regelmatig in de gaten te houden.