Over Netflix


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Waarom je in Netflix-aandelen zou moeten handelen

Netflix is een van de populairste streamingdiensten en er kan on demand series, films en video's bekeken worden zonder reclameblokken. In de loop der jaren zijn er veel zogenoemde 'Netflix Originals' uitgebracht: dit zijn films en series die geproduceerd zijn door Netflix zelf. Op deze manier houden zij hun content exclusief en hopen zij kijkers te trekken die de series en films niet willen missen. Een van de populairste Netflix-series is bijvoorbeeld House Of Cards, die in de afgelopen jaren al veel prestigieuze prijzen heeft gewonnen waaronder Emmy's en Golden Globes.

Populariteit dankzij Netflix

Netflix had in 2017 bijna 120 miljoen klanten in 190 landen en zij verwachten dat dit aantal de komende jaren verder zal gaan groeien. Er wordt namelijk veel geïnvesteerd in Netflix Originals en Netflix probeert om in heel veel verschillende landen een film of serie te produceren. Het goede hieraan is dat er dan veelal gebruik wordt gemaakt van lokale acteurs en filmcrew. Dit zorgt ervoor dat de werkgelegenheid in dat land gestimuleerd wordt en bovendien kan de film of serie als bijkomend effect ook dienen om het toerisme in dat land op te krikken. Een goed voorbeeld van dit toerisme-effect zie je bijvoorbeeld in Colombia. Dankzij de serie Narcos, over de drugsbaas Pablo Escobar, is het toerisme in Colombia gestegen. Onderzoeksbureau TCI stelt namelijk dat ongeveer 1 op de 10 toeristen die naar dit land afreizen, direct beïnvloed is door de serie.

Een slimme investering?

Tim Cook, de baas van Apple, voorspelde in 2015 al dat apps de nieuwe tv-zenders zullen worden en misschien heeft hij wel gelijk. Online streamingsdiensten winnen de laatste jaren namelijk steeds meer aan populariteit, terwijl klassieke tv-zenders het moeilijk zullen krijgen. FBR Capital Markets, een onderzoeksbureau op Wall Street, maakte een data-analyse van kijkgedrag in Verenigde Staten en voorspelde ook al dat Netflix net zoveel kijkers zal hebben als de gevestigde Amerikaanse kabelzenders als ABC, CBS, Fox en NBC. Dit heeft mede te maken met het feit dat kijkers op elk moment naar hun gewenste programma kunnen kijken, terwijl men bij traditionele tv-zenders op de juiste tijd moeten afstemmen. Op basis van de toekomstprognoses, kan het dus een slimme keuze zijn om in Netflix te investeren en er aandelen in te handelen. In de afgelopen 12 maanden is de prijs van de aandelen met 120% omhooggegaan en de toekomstscenario's zien er goed uit. Toch erkent Reed Hastings, de CEO van Netflix, dat er nog wel wat te winnen valt. Zo kijken er bijvoorbeeld nog altijd meer mensen naar YouTube dan naar Netflix. Ook zullen er geen wedstrijden van sporten als voetbal en baseball te zien zijn.