Handelen in Nike


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Als men u de vraag zou stellen: 'Wat hebben Christiano Ronaldo, Maria Sharapova en Lebron James gemeen?' Wat zou u antwoorden? Inderdaad, Nike! De merknaam 'Nike' klinkt u hoogstwaarschijnlijk wel bekend in de oren. Het is één van de meest vooraanstaande sportmerken ter wereld. Bekend omwille van kledij en schoenen. Noem een sport en je kan deze onmiddellijk linken met Nike. Doorheen de laatste 40 jaar heeft de Amerikaanse sportgigant naam en faam gemaakt, overal ter wereld. Spreek gerust voorbijgangers aan, overal ter wereld, van Australië tot Rusland; Iedereen herkent de naam Nike en weet waar hij voor staat.

Net daarom is Nike zo interessant op de aandelenmarkt. In de sportwereld zijn er maar weinig bedrijven die zoveel topsporters sponsoren als Nike. Dit wijst erop dat Nike een perfect draaiende machine is. Een bedrijf dat zoveel budget kan vrijmaken voor sponsoring is een bedrijf dat een prima omzet haalt. Dat vertaalt zich ook in de cijfers. Als u de kwartaalcijfers van Nike zou bekijken, dan ziet u dat vanaf het eerste kwartaal van 2017 tot nu de eigenlijke cijfers steeds ver boven de verwachtingen uitkomen.

Natuurlijk stelt u uzelf dan ook de vraag: Kan er dan niets mislopen met aandelen van Nike? Daarom is het wel eens interessant om terug te kijken in de geschiedenis. In de loop der jaren zijn er heel wat concurrenten bijgekomen op de markt. Desondanks zijn de aandelen van Nike nooit structureel gezakt. Integendeel. Nike is nog steeds een goed functionerend bedrijf dan keer na keer winstcijfers kan voorleggen. Investeerders die 30 jaar geleden geloofden in het bedrijf hebben vandaag de dag al 300 maal hun investering terug. Wie weet wat dat voor u geeft binnen 30 jaar?

Wat kan je nu verwachten in de toekomst? De toekomst voorspellen is natuurlijk onmogelijk. Wat wel kan is kijken naar hoe het bedrijf in het verleden is geëvolueerd. Daar kan men uitsluitend positief over zijn. Het is uitgegroeid tot één van de marktleiders in sportkledij en schoenen. Als we ervan uitgaan dat deze lijn wordt doorgetrokken dan is het de investering zeker meer dan waard.

Als u toch nog zou twijfelen... De volgende keer dat u naar uw werk rijdt en u passeert een jogger. Kijk eens naar wat hij draagt. We kunnen u niet verzekeren dat hij Nike draagt, maar de kans is wel heel groot. We kunnen u ook niet verzekeren dat het een succesvolle investering wordt, maar de kans is ook hier heel groot...