Over Nintendo


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Wie kent niet Nintendo, ontwikkelaar en uitgever van videospellen en spelsystemen. Het Japanse bedrijf is bekend geworden om de Nintendo DS en de Wii en uiteraard Super Mario en Pokémon. Vrijwel iedereen heeft wel iets met Nintendo, en dus is het niet zo gek om met aandelen Nintendo te handelen. Of is het dat wel?

Pieken en dalen

De koers van Nintendo is er een van vooral hoge pieken en wat minder diepe dalen. Tussen 2006 en 2008 was er een enorme piek. Niet heel gek, in die periode vierde Nintendo namelijk successen met de Wii en de DS. Daarna volgde een periode waarin de koers daalde toen bleek dat de Wii U toch niet de ideale opvolger van de Wii bleek. Maar: daarna steeg de koers Nintendo 'gewoon' weer, onder meer vanwege de Nintendo Switch. Daarnaast is de Japanse onderneming momenteel ook erg actief op de smartphone markt. Insiders denken dat de koers van Nintendo juist daarom de komende periode nog meer zal stijgen.

Smartphone

Zo bezien kan het best eens het ideale moment zijn om aandelen Nintendo aan te kopen. Het succes van de Switch en de groei die het bedrijf op de smartphonemarkt zal maken, lijken op de periode 2006-2008 toen zoals gesteld de Wii en de DS de wereld veroverden. Garanties biedt dit uiteraard niet.

Volwassen mannen en vrouwen

Of er meer redenen te bedenken zijn om aandelen Nintendo aan te schaffen? Welnu, dat is en blijft een kwestie van je eigen oordeel vellen. Wél kan zonder twijfel gesteld worden dat Nintendo zeer kapitaalkrachtig is en dat het bedrijf een reeks bijzonder winstgevende merken in bezit heeft. Wat ook in het voordeel van Nintendo spreekt is dat de rek er wat betreft de markt voor videogames nog lang niet uit is. Met name de factor kapitaalkrachtig kan een gegronde reden zijn in aandelen Nintendo te gaan. Gevoelsmatig maakt het een aandeel Nintendo een veiligere investering dan een aandeel in een kleiner bedrijf. Meer geld is vaak ook meer reclame en meer exposure. Wat ook het overwegen waard is als het om de groeimarkt van videogames gaat, is het feit dat meer en meer volwassenen videospellen spelen. Vroeger was Nintendo toch vooral iets voor kinderen, gaming is anno 2018 ook iets voor volwassenen mannen en vrouwen.

Er zijn natuurlijk ook redenen op te voeren waarom je niet in aandelen Nintendo zou moeten gaan, bijvoorbeeld dat de videogames-markt altijd onvoorspelbaar zal blijven. En hoewel een aandeel Nintendo een tamelijk veilige investering lijkt, is winst niet iets vanzelfsprekends. In de aandelenwereld bestaat namelijk geen absolute zekerheid.