Facebook aandelen handelen, is dat lucratief?


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Toen Facebook nog maar kort bestond waren de aandelen heel goedkoop. Facebook is nu nauwelijks nog weg te denken van het internet. Sinds Facebook naar de markt ging in 2012, zijn de aandelen in Facebook steeds meer waard geworden. De populariteit van Facebook is zo groot dat het aannemelijk lijkt dat ook aandelen in Facebook in waarde zullen blijven stijgen. Dat is de belangrijkste reden waarom mensen in aandelen van het bedrijf van Marc Zuckerberg handelen. Facebook behaalt grote winst uit advertentie-inkomsten. Daardoor worden ook de aandelen steeds meer waard. Hoe beter het met Facebook gaat, hoe waardevoller ook de aandelen worden. De kans dat Facebook failliet zou gaan lijkt voorlopig klein. Het medium is zeer populair.

Facebook aandelen verkopen?

Als je Facebook aandelen bezit kun je besluiten die te verkopen op het moment dat je er winst op hebt gemaakt. Net als andere aandelen schommelt ook de waarde van Facebook aandelen. Soms stijgt de waarde, soms daalt deze. Kenners zijn overtuigt dat aandelen van Facebook sowieso voorlopig nog redelijk stabiel zullen blijven. Facebook heeft ook andere bedrijven overgenomen, bijvoorbeeld Instagram. Ook dit heeft ene positieve invloed op de totale waarde van Facebook.

Investeren in Facebook aandelen, is dat verstandig?

Bij waarde van aandelen gaat het niet alleen om het succes van een bedrijf, maar ook om de invloed van toevallige of onverwachtse factoren. In theorie kan Facebook van de ene op de andere dag al zijn populariteit verliezen, bijvoorbeeld als er een ander medium komt wat alle gebruikers van Facebook naar zich toetrekt. Meestal koopt Facebook zo'n populair medium gewoon op, waardoor ook Facebook alleen maar groeit. Maar zeg nooit 'nooit.' Ook Facebook kan op den duur zijn aantrekkingskracht verliezen en ook Facebook aandelen kunnen dus minder waard worden. Voorlopig lijkt dit scenario nog niet echt in zicht. Op 5 juni 2018 was het Facebookaandeel waardevoller dan ooit. In maart 2018 is het aandeel echter een korte tijd, zeer sterk gedaald. Kort daarna begon de waarde weer sterk te stijgen. Maar juist het stijgen en dalen van waarde in aandelen maakt beleggen voor velen spannend. En wat aandelen in Facebook betreft, is het belangrijk om te kijken naar de verwachtingen voor de toekomst. Omdat niemand in de toekomst kijken kan, blijft beleggen in aandelen wel altijd een risico. Stijgen Facebook aandelen dan kun je echter in korte tijd veel geld verdienen. Handel met Facebook aandelen als ze juist gedaald zijn in waarde, kun je ook veel geld verdienen als ze weer gaan stijgen in waarde. Of het verstandig is om te beleggen in Facebook aandelen, is nooit met 100% zekerheid te zeggen. Met beleggen neem je altijd een bepaald risico. Handel je in aandelen van een stabiel succesvol bedrijf, zoals Facebook aandelen, dan is de kans vrij groot dat ze voorlopig hun waarde nog zullen behouden of zelfs meer waard zullen worden.