Tesla aandelen: het aanbevelen waard


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Tesla, opgericht in 2003, is een Amerikaanse producent van elektrische auto's die met het op deze wijze maken van auto's een bijdrage wil leveren aan de energietransitie. Na ene aarzelende start en nadat Elon Musk (bekend van PayPal) zijn volledige vermogen in het merk stak, overleefde het automerk alle stormen en is het sinds 2010 genoteerd aan de NASDAQ. Van de producten van Tesla is ondertussen iedereen wel overtuigd, maar hoe zit dat met de aandelen?

Controversieel

Om maar met de deur in huis te vallen: de aandelen Tesla gelden als tenminste controversieel. Denkt meneer A dat Tesla in de toekomst gigantische winsten zal boeken, meneer B ziet daarentegen een overgewaardeerd bedrijf dat veel te veel geld uitgeeft. Kenners zijn overtuigd van de aandelen Tesla. Daar zijn ook wel een aantal redenen voor te bedenken. Neem de relatief lage marketingkosten, Tesla duikt immers toch wel op in de media. Tesla kan het met veel minder marketinggeld doen dan de concurrentie. Wat ook voor een aandeel Tesla spreekt, is de loyaliteit van de klanten. Onlangs bleek de klantloyaliteit op 96 procent te liggen, een unieke score.

SpaceX

Tesla is en blijft bovendien een sterke merknaam. En ga eens na: het bedrijf is er amper tien jaar en staat nu al in de top 100 van merken met de meeste waarde, wereldwijd. Ook het feit dat er niet met dealers gewerkt wordt, zou een duw in de richting van de Tesla aandelen kunnen zijn. De voertuigen worden rechtstreeks aan de klant verkocht en Tesla weet dus als geen ander waarom klanten wel of geen auto aanschaffen. Nog iets: Musk heeft in SpaceX nog een ander bedrijf. De technologie van dat bedrijf helpt Tesla verder en vergroot de voorsprong op het gebied van technologie nog verder.

Verbonden

Nog een reden om de toekomst van Tesla positief in te zien zit 'm in het feit dat het er in geslaagd is om hoogopgeleide mensen in dienst te nemen. Bijzonder, want Tesla betaalt minder aan salaris dan andere bedrijven. Werken bij Tesla blijkt echter een missie, de medewerkers voelen zich meer dan waar ook verbonden aan het bedrijf. Daar kan geen zak geld tegenop. Daarnaast investeert Musk in de uitbreiding van een netwerk van eigen laadpunten. Eigen laadpunten betekent nog meer naamsbekendheid en vergroot de voorsprong op andere merken. Voorts is Tesla van plan de prijs van de batterijen met tenminste dertig procent te verlagen. Dit moet rond 2020 gerealiseerd zijn.

Voor wie nog niet overtuigd is van de positieve toekomstverwachtingen van Tesla; als geen ander kan het merk het businessmodel uitbreiden. Het is niet ondenkbeeldig dat er een compacte SUV komt, net als een pick-up en zelfrijdende uitvoeringen. Conclusie? De pro's wat betreft het handelen in aandelen Tesla wegen beslist niet op tegen de contra's.