Over Spotify


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

De meest populaire streaming muziekdienst van het moment is ongetwijfeld Spotify, een Zweeds bedrijf opgericht in 2006. Deze dienst biedt een uitgebreide collectie muziek. Met een gratis account kan je onbeperkt muziek luisteren. De mogelijkheden hier zijn veel gunstiger dan bij andere concurrenten. Liever geen reclame tussendoor? Dan kun je voor € 10 per maand genieten van muziek zonder advertenties.

Met Spotify heb je toegang tot een muziekcollectie van enkele miljoenen nummers. Je kunt deze nummers onbeperkt beluisteren door ze te streamen. Dit wilt zeggen dat je de muziek niet opslaat in mappen op jouw computer. De nummers worden tijdens het luisteren wel van internet gedownload. Zo kun je snel en eenvoudig alle soorten muziek beluisteren. Spotify biedt ook de mogelijkheid om een deel van de nummers in jouw collectie ook offline beschikbaar te maken. Zo kun je deze altijd en overal beluisteren. De streamingdienst maakt, net als Netflix bijvoorbeeld, gebruik van algoritmes om nieuwe nummers voor te stellen op basis van jouw muziekvoorkeuren.

Spotify biedt niet alleen de mogelijkheid om afspeellijsten te maken, je kunt er ook heel eenvoudig nieuwe nummers en artiesten ontdekken op basis van suggesties. Je ontdekt er ook het meest recente muziekmateriaal zoals releases, sneak previews, etc. Spotify biedt ook een sociaal aspect dat veel mensen aantrekt. Je kunt namelijk vrienden, artiesten en andere mensen volgen. Zo zie je welke muziek zij beluisteren en kun je nieuwe afspeellijsten ontdekken. Ook jij kan jouw afspeellijsten delen met hen.

Waarom zou ik in aandelen van Spotify handelen?

Spotify is een populaire muziek streaming dienst. Zowel de gratis abonnementen als de betalende accounts zijn een enorm succes. Ook het sociale aspect maakt het gebruik van Spotify zo aantrekkelijk voor heel wat gebruikers. Het alsmaar toenemend succes van Spotify biedt interessante perspectieven voor investeerders.

Echter boekt Spotify meer verlies wegens de voortdurend onder vuur liggende auteursrechten. Maar liefst 70% van de uitgaven wordt uitbesteed aan deze auteursrechten en die nemen alleen maar toe naarmate er meer gebruikers zich op deze dienst abonneren.

Wat is de toekomstverwachting van Spotify?

Spotify is met een direct listing naar de beurs getrokken in plaats van met een IPO (een Initial Puclic Offering). Met een IPO kan nieuw kapitaal worden opgehaald, met een direct listing. Of dit een verstandige keuze is, is maar zeer de vraag. Met de alsmaar oplopende schulden van Spotify, zou het interessant zijn om nieuw kapitaal te kunnen gebruiken om deze schulden af te lossen. Dat kapitaal zou ook kunnen aangewend worden voor de groei van het bedrijf.