Over Apple


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 65% tot 89% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

De kans is groot dat wanneer u deze tekst aan het lezen bent u dit doet vanaf een iPhone of iPad. Sinds enkele jaren is zo'n moderne smartphone zowat het hebbeding van iedere persoon die meegaat met de technologie. De smartphone heeft de klassieke telefoon en (de ondertussen ook al klassieke) GSM helemaal uit de markt weggespeeld. Apple is als één van de eerste bedrijven op deze trend gesprongen met als gevolg dat het ondertussen marktleider is geworden op dit gebied. Niet alleen de iPhone of iPad maar ook de Macintosh, iOS en iPod zijn gegeerde Apple-producten. Al deze producten worden bedacht en ontworpen door meer dan 120.000 werknemers, om u maar een idee te geven over welke omvang we hier spreken.

Beursgang

Sinds het bedrijf in 1980 voor het eerst naar de beurs ging is de technologiereus gegroeid naar het grootste bestaande beursbedrijf ooit, met een waarde van 620 miljard Amerikaanse dollar. Omgerekend zo'n 530 miljard euro. Hiermee is het zelfs groter dan zijn grote concurrent, Microsoft. Even leek het bedrijf het moeilijk te hebben toen het weggeconcurreerd werd door de Personal Computer met Windows van Microsoft, maar met de release van de iPod in 2001 heeft het bedrijf een sterke opmars gekend.

Vooruitzichten

Het einde is dan ook nog lang niet in zicht. Het meest waardevolle bedrijf ter wereld heeft nog een aantal andere projecten klaarstaan die nog maar net in de startblokken staan. Denk maar aan de Apple Watch, de zogenaamde Smartwatch van Apple. Denk eraan dat de iPhone ook op kleinschalige schaal is gestart en zo is uitgegroeid tot wereldproduct nummer 1. De kans is reëel dat dit ook met de Apple Watch gebeurt. We pikken dit product er nu uit als voorbeeld maar hoogstwaarschijnlijk zijn er nog heel wat andere projecten die nog in hun kinderschoenen staan waarvan wij geen weet hebben. Als deze net dezelfde weg opgaan als de vorige producten ziet de toekomst van Apple er mooi uit.

Risico's

Let wel op. Apple is een goed functionerend bedrijf maar dit houdt ook enkele risico's in. Ten eerste is de technologiemarkt een zeer concurrentiële markt. Hierdoor moet er steeds vernieuwd worden om het bedrijf marktleider te houden. Denk bijvoorbeeld aan Nokia of Blackberry die ook helemaal uit de markt zijn gespeeld. Ook een sterke dollar kan in het nadeel spelen van Amerikaanse bedrijven, aangezien de prijzen voor buitenlandse kopers dan hoog liggen. Daarentegen draait het bedrijf steeds een mooie nettowinst en keert het regelmatig een uitkering uit aan de aandeelhouders. De risico's staan dus tegenover heel wat mooie voordelen.